Biografia

Aleix Puig Caminal

violinista, compositor, arranjador

A partir de la seva formació a violinista Aleix Puig Caminal s’ha mogut amb curiositat per terrenys de la música clàssica, contemporània, les músiques del món, música pop i música independent així com també per altres disciplines artístiques com el teatre i la dansa, en llenguatges majoritàriament contemporanis.

Aquesta transversalitat  l’ha portat a ser membre des dels seus orígens de l’Orquestra de Cambra Terrassa 48, de col·laborar amb moltes orquestres clàssiques del país, a recórrer festivals amb grups de música folk i pop, a col·laborar amb multitud d’artistes i a crear i liderar el Brossa Quartet de Corda i Col·lectiu Brossa, amb el qual ha estat reconegut amb diversos premis i amb qui ha construït una sòlida carrera discogràfica i concertística.

La nombrosa activitat amb el quartet l’ha fet destacar com a coordinador artístic, director, arranjador i compositor de diversos projectes, concerts, espectacles i enregistraments discogràfics. En els darrers temps la creixent activitat com a creador l’ha portat a escriure música per a cambra i orquestra més enllà de la seva pròpia activitat concertística.

Combina tota aquesta activitat musical amb docència al Conservatori de Terrassa i dirigint orquestres joves a l’Escola de música Municipal de l’Eixample  de Barcelona “Joan Manuel Serrat”. Gràcies a aquest bagatge com a formador també ha arranjat i escrit moltes obres pedagògiques per a orquestra de corda de tots els estils.

A part de la titulació superior com a violinista, també és llicenciat en sociologia, té un llibre de narrativa curta publicat: “Ningú en concret” (El Mèdol,1999), ha participat com a actor, músic i guionista de l’obra de teatre “La casa de la muntanya” (2018) i ha dirigit i creat la ruta musical, històrica i turística Terrassa Sonora, entre d’altres projectes performàtics.